OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Králičie mäso

image

 

Králičie mäso je jedným z najkvalitnejších druhov mäsa. Králik je zásobárňou kvalitných proteínov, vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Obsahuje minimum tuku, cholesterolu a kalórií. Disponuje jedinečnou chuťou a existujú desiatky spôsobov, ako králika chutne pripraviť.


Králik ako diétne mäso

Králičie mäso je so železnou pravidelnosťou označované za jedno z najdiétnejších druhov mäsa. Mnohí odborníci odporúčajú konzumáciu králičieho mäsa tým, ktorí trpia nadváhou, obezitou a tráviacimi problémami. Dôvodom je nielen minimálny obsah tuku a cholesterolu, ale aj bohatstvo kvalitných proteínov, ktoré zohrávajú pri chudnutí kľúčovú úlohu. 100 gramov vareného alebo duseného králika obsahuje približne 205 kalórií a 8,4 gramu tuku.




Králik a ostatné druhy mäsa

Králičie mäso bolo označené Svetovou zdravotníckou organizáciou za najchudšie a jedno z najzdravších druhov mäsa. Pre zaujímavosť uvádzame porovnanie králičieho mäsa s ostatnými druhmi mäsa (hodnoty sú prepočítané na 100 gramov mäsa):

Druh mäsa Počet kalórií Bielkoviny Tuky
Králik dusený 205 30 8,4
Chudé hovädzie 275 25 20
Bravčové stehno pečené 290 27 20
Pečená kačica 330 20 30
Pečená hus 350 30 25

 

Bielkoviny nielen pre budovanie svalovej hmoty

V sto gramovej porcii králika sa nachádza viac ako 30 gramov kvalitných proteínov. Slúžia nielen ku získavaniu aktívnej svalovej hmoty, ale sú dôležité aj pre boj s infekciami a hojenie rán.    Zdroj://http:www.plnielanu.zoznam.sk//

 

aktualizované: 08.04.2019 14:40:44